Onze missie
Het beste kwaliteitsvlees
Onze klanten
FSSC:22000 normen
Bij ons werkt iedereen volgens de FSSC:22000 regels. Dit FSSC:22000 certificaat geeft u als klant zekerheid dat het bedrijf in staat is om op een voedselveilige manier de activiteiten uit te voeren.
EG-erkenning
Ook heeft Voordouw Vlees en Vleeswaren EG-erkenning van de NVWA. Dit geeft u garantie dat wij staan voor veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en natuur.
Monsters naar het lab
Wij sturen maandelijks verschillende monsters naar het lab om microbiologisch de kwaliteit te monitoren, zodat wij u altijd van de beste kwaliteit vlees kunnen voorzien.
Pand wordt volledig gedesinfecteerd
Het pand van Voordouw Vlees wordt elke avond volledig gedesinfecteerd door middel van ‘droge desinfectie’. Dit is een speciale methode die alle micro-organismes dood. Hierdoor kunnen de werknemers iedere ochtend beginnen met de werkzaamheden in een steriele ruimte.
Horeca
Wij hebben al jarenlang ervaring met het leveren van vlees bij verschillende horecazaken. Dankzij ons uitgebreide assortiment kunnen wij bieden wat u wilt hebben en leveren wij indien gewenst iedere dag onze dagverse producten bij u af. Ook willen wij u altijd helpen met het samenstellen van een nieuwe kaart en advies geven op het gebied van allergenen en productspecificaties.
Zorginstellingen
Dankzij de ruime ervaring in de zorg kunnen wij u in alle dieetwensen voorzien, zoals glutenvrij, natriumbeperkt, vezelarm en vetarm. Voordouw Vlees kan ook gemalen vlees leveren voor mensen met kauw- en slikproblematiek.
Om de logistieke processen binnen de zorgsector te versnellen kunnen wij orders gesorteerd op afdelingsniveau bij u aanleveren.
Grootverbruikers
De grootverbruikers, zoals supermarkten, maaltijd-industrie of grootkeukens, kunnen bij ons terecht. Bij ons is alles mogelijk op het gebied van vers vlees, vleeswaren en kaas. Hierbij kunnen wij het vlees ook in consumentenverpakkingen leveren, eventueel voorzien van een (private-)label.
In 1956 startte slager Jan Voordouw zijn eigen slagerij aan de Doezastraat in Leiden. Jan had al jarenlang gewerkt als knecht bij Slagerij Verhoog. Toen Verhoog besloot te stoppen met de zaak was Jan de aangewezen opvolger voor de slagerij. In 1972 heeft André Voordouw, de zoon van Jan, de liefde voor het slagersvak ontdekt.
Na het voltooien van de Slagersvakschool opende André in 1979 zijn eigen slagerij in Leiden Zuid-West. Medio negentiger jaren werd begonnen met het leveren van geportioneerd vlees, vleeswaren en kaas aan enkele restaurants en een grote zorginstelling. Hierbij stond kwaliteit, service en dagverse levering voorop. Deze formule bleek een groot succes te zijn, want al snel breidde de klantenkring zich uit.
De groei ging zo snel dat de slagerij in Leiden Zuid-West al snel te klein werd. Eind 2010 verhuisde Voordouw Vlees en Vleeswaren daarom naar haar huidige locatie aan de Kenauweg in Leiden.
Nu, ruim 65 jaar later is Voordouw Vlees en Vleeswaren uitgegroeid tot een bekende naam in Leiden en omstreken met tientallen zorginstellingen, horecagelegenheden en andere grootverbruikers als klant. Hierbij staat kwaliteit, service en dagverse levering nog steeds voorop.