Skip to content
Ons vlees met een verhaal

Sinds 1956 levert Voordouw Vlees en Vleeswaren topkwaliteit vlees aan verschillende bedrijven. Bij ons heeft elk stuk vlees een herkomst, een verhaal en hebben wij aandacht voor dier, mens en milieu. De afkomst van een stuk vlees is écht een vak apart. Door ons brede inkoopnetwerk kunnen wij een verscheidenheid aan verschillende vleessoorten en rassen aanbieden. Zo zijn onze vleesproducten afkomstig van specifieke rassen en merken zoals Roodbont rundvlees uit het Groene Hart, Kepak Gold graan gevoerd Black Angus rundvlees uit Ierland, biologisch beter leven kip van Dé scharrelkip en prachtig blank kalfsvlees uit Nederland. Wilt u meer informatie over ons assortiment ontvangen? Neem gerust contact met ons op.

Rundvlees

Het beste van twee werelden en uniek in zijn soort. De Kepak Gold is het enige soort dat 100% Iers graan gevoerd krijgt. Ierland wordt ook wel ‘het groene eiland’ genoemd, omdat er veel gras groeit vanwege het milde, vochtige klimaat. Alleen speciaal geselecteerde vaarzen komen in aanmerking voor het Kepak Gold label. Graan gevoerd rundvlees smaakt echt heel anders dan gras gevoerd rundvlees. Het graan is krachtvoer en bevat veel energie, waardoor koeien sneller aankomen en meer vet op hun lijf krijgen. Dat vet zien we terug in het vlees, in de vorm van vetadertjes. Ook wel marmering genoemd. De vetadertjes smelten bij het bakken en geeft het vlees een heel ander mondgevoel. Het vlees is malser/zachter en wat minder intens van smaak dan gras gevoerd rundvlees. Wat lekkerder is? Dat is een kwestie van smaak. Maar het vet zorgt voor een heel bijzonder stukje vlees.

Het jarenlang selecteren en gericht mesten van diverse rundvleesrassen heeft geresulteerd tot een uniek rund, de Aerlander, die onder toezicht van onze vaste mester Wim Roos & Zonen duurzaam opgroeien op sappige groene weides midden in het Groene Hart in Aerlanderveen. Het vlees heeft een mooie rode kleur, een goede ouderwetse rundvleessmaak en behoort tot de topkwaliteit van Nederland.

Het Simmentaler rund is een rund dat u terugvindt in de Simmen Vallei. Dit is een berggebied in het Berner Oberwald. Wat deze runderen zo bijzonder maakt, is dat ze vrij rond kunnen lopen op de Duitse en Zwitserse Alpenweide en hier lekker alle verse grassen en kruiden kunnen eten die in overvloed te vinden zijn. Het Simmentaler rund leeft minimaal drie jaar vrij in de Alpenweide en heeft twee keer gekalfd. Simmentaler rund is dus vrij groot en zwaar. Het vlees heeft een dieprode kleur, fijne structuur en een karakteristieke smaak.

Rundvlees van Tierno is afkomstig van maximaal 24 maanden jonge vaarzen uit Polen. Het vlees heeft een donkerrode kleur en wordt gekenmerkt door een fijne vetmarmering, waardoor het vlees bijzonder sappig en vol van smaak is.

Een wisselend aanbod van divers Europees en Zuid-Amerikaans rundvlees. Daarnaast kunnen wij inspelen op klant specifieke verzoeken.

Kalfsvlees

Kalfsvlees is mals, bevat nauwelijks bindweefsel en heeft weinig vet. Bij Voordouw Vlees en Vleeswaren hebben wij alleen kalfsvlees van de beste kwaliteit. Het blanke kalfsvlees komt van kalveren die tot 8 maanden oud zijn. Op het menu van de blank kalveren staat kalvermelk en ruwvoer. Het uitgebalanceerde menu staat garant voor een heerlijk stukje kalfsvlees. Blank kalfsvlees is een aantrekkelijk luxeproduct dat jong en mals is, gemakkelijk verteerbaar en een laag vetgehalte heeft. Er is veel vraag naar deze delicatesse met fijne structuur en verfijnde smaak.

Rosé kalfsvlees komt van kalveren die 8 tot 12 maanden oud zijn. Op het menu van de rosé kalveren staat in de eerste weken nog melk en vervolgens krachtvoer. Het vlees is hierdoor donkerder van keur dan blank kalfsvlees. Doordat de kalveren grazen in de wei heeft rosé kalfsvlees een uitgesprokenere, zachte en mooie smaak en heeft het een fijne structuur.

Varkensvlees

Dit is varkensvlees afkomstig van Nederlandse boeren. Puur natuur en zonder poespas. Nederland is een van de beste varkensvlees producerende landen. Zo zijn Nederlandse varkenshouders in staat om op een hoog niveau varkensvlees te produceren waarbij veel aandacht aan diergezondheid, dierenwelzijn en milieu wordt besteed. Ons varkensvlees is I.K.B. gecertificeerd. De letters I.K.B. staan voor Integrale Ketenbeheersing. Het I.K.B. systeem is ontwikkeld om garanties te kunnen geven over de kwaliteit, herkomst en de productiewijze van vlees. Producten die binnen de I.K.B. varken regeling vallen, komen van bedrijven en verwerkers waar gecontroleerd wordt op het gehele proces. De controle gebeurt door onafhankelijke instanties. Dit geeft u de garantie voor varkensvlees met hoge kwaliteit.

De varkens op de Heyde Hoeve zijn van het Duroc ras. Dit ras levert mals, sappiger en smaakvoller varkensvlees op. Het Duroc varken kenmerkt zich door mooi, gemarmerd vlees. Er is wetenschappelijk vastgesteld dat de malsheid van het varkensvlees kan worden toegeschreven aan het Duroc ras.

Lamsvlees

Nederlandse lammeren staan wereldwijd bekend om hun vlees van uitstekende kwaliteit. Nederland is een land dat echt lamsvlees produceert. Jaarlijks worden er meer dan 300.000 lammeren geboren die u aan het begin van de lente weer buiten ziet in de weides.

In oktober begint het slachtseizoen in Nieuw-Zeeland. Het Nieuw-Zeelands lamsvlees staat bekend om een subtiele smaak en is een kwalitatief mals stuk vlees. De lammeren kunnen zich vrij voortbewegen in de uitgestrekte weides en hebben hier genoeg heerlijke kruiden en grassen om te eten. Nieuw-Zeeland staat bekend om haar strenge regels en duidelijke richtlijnen waar alle aangesloten boeren en vleesverwerkingsbedrijven aan moeten voldoen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat alle boeren en producenten streven naar pure kwaliteit, welzijn en eerlijkheid in de keten. De lammeren krijgen geen toevoegingen van antibiotica, pesticiden of hormonen. Het Nieuw-Zeelands vlees wat wij aanbieden is puur, natuur en gras gevoerd.

Kip

Onze scharrelkip is van uitstekende kwaliteit. Deze soort heeft 40% meer leefruimte en er is aandacht voor dierenwelzijn en milieu. De kip wordt zo diervriendelijk mogelijk opgegroeid en geslacht. Zo kunt u extra genieten van een heerlijk stuk kip.

De Nederlandse kip is een reguliere kip. Dit soort is te vergelijken met beter leven sterren kippen. Zij hebben even veel vierkante meter leefruimte en leven even lang.

Onze Maïskip uit Frankrijk krijgt elke dag een natuurlijke voeding van maïs. Het is een langzaam groeiend ras en krijgt geen groeibevorderaars of antibiotica toegediend. De maïskippen kunnen hierdoor natuurlijk gedrag vertonen en vrij leven zonder stress. Dit komt ten goede aan de smaak.

Het assortiment van wild en gevogelte is per seizoen verschillend. Neem vrijblijvend contact met ons op om het huidige aanbod te bespreken.

Vleeswaren en kaas

Onze ambachtelijke vleeswaren en verschillende kaassoorten worden gesneden in onze eigen snijafdeling, waarmee wij kunnen inspelen op de wensen en behoeften van de klant. Bij ons kunt u zelf het aantal plakken, de dikte, het gewicht, verpakkingswijze en de wens voor wel of geen tussenleggers aangeven.  Voor alle gesneden vleeswaren is er een volledige listeria studie uitgevoerd en deze is goedgekeurd door de NVWA.

Als de vleeswaren gesneden zijn, kunt u kiezen uit verschillende verpakkingswijze en aantallen. De opties voor verpakkingswijze zijn vers, gasverpakking of gevacumeerd. Vervolgens kunt u kiezen uit bulk verpakkingen (grootverpakking), klein verpakkingen (100gr, 200 gr. e.d.) of mono verpakkingen (per 1,2,6 of 10 plakken). Zo spelen wij helemaal in op de wensen en behoeften van de klant.

Als de kazen gesneden zijn, worden deze verpakt in een gasverpakking (MAP). Dit zorgt voor een langere houdbaarheid. Vervolgens kunt u kiezen net zoals bij de vleeswaren voor bulk verpakkingen (grootverpakking), klein verpakkingen (100gr, 200gr. e.d.) of mono verpakkingen (per 1,2,6 of 10 plakken). Zo spelen wij helemaal in op de wensen en behoeften van de klant.

Gegaard vlees

Bij Voordouw Vlees en Vleeswaren hebben wij een ruim assortiment aan gegaarde vleesproducten. Van rund-, varken- en kipvlees tot aan vlugklaar vlees en overheerlijk stoofvlees. Alles produceren en verwerken bij op maat voor onze opdrachtgevers.

Al onze gegaarde producten kunnen wij in bulk of multi-portion verpakken. De verpakkingen die beschikbaar zijn, zijn:

  • 1/6 gastro
  • 1/3 gastro
  • 1/2 gastro.